CASTEULUL PELES
A fost construit la initiativa primului Rege al României, Carol I, in afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafata de 24 de km in anul 1874, an in care, din initiativa suveranului, comuna primeste numele de Sinaia. Intre anii 1873 si 1875 a fost edificata fundatia castelului Peles.
– este un palat de mici dimensiuni construit pe domeniul castelului Peles. Ridicat între 1899 și 1902, castelul Pelisor a devenit, incepand cu anul 1903, resedinta de vara a principilor mostenitori ai Romaniei.
– este situat in parcul “Dimitrie Ghica” si a fost construit la initiativa lui Carol I. Constructia a inceput in anul 1911 si a fost terminata un an mai tarziu, cazinoul fiind inaugurat in 5 iulie 1912.
– sunt formatiuni stancoase situate in apropiere de varful Baba Mare (2292m), situat in masivul Bucegi din Carpatii Meridionali. Accesul este posibil cu telecabina Busteni-Babele din Busteni sau cu piciorul de la Busteni pe Valea Jepilor sau pe creasta Bucegilor de la cabana Piatra Arsa.
Sfinxul din Muntii Bucegi este un megalit antropomorf situat la 2216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorata asemanarii sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorata eroziunii eoliene.
Crucea Eroilor Neamului este un monument construit intre anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului cazuti in Primul Razboi Mondial.
EXCURSIE MONTANA OFF ROAD IN BUCEGI
Busteni – Sinaia – Cota 1000 – Moroieni – Plaiul Domnesc – Plaiul Orzei – Cascada 7 Izvoare din Bucegi – Belvedere Lacul Scropoasa – Cheile Zanoagei – Lacul Bolboci – Podul cu Florile (Belvedere Panorama 360° Bucegi 1788m) si vizita Stana Traditionala Romaneasca – Cheile Tatarului – Grota Ursilor – Rezervatia Naturala Turbaria Laptici – Pestera Ialomitei – retur.
Mai – Noiembrie, in functie de conditiile meteo.
1 zi intreaga.
- 5/masina (min)
- 6/masina (max)
Sorry, the comment form is closed at this time.